O čipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 bylo v minulých měsících na zahraniční scéně slyšet. I když totiž ještě nedošlo ani k představení jeho předchůdce, není nouze o úniky a spekulace o výrobci další generace očekávaného čipsetu chytrých telefonů.

Leaker na X známý pod přezdívkou Tech_Reve teď napsal, že bude Snapdragon 8 Gen 4 postaven na výrobním procesu N3E od TSMC. Tím vyvrátil dřívější spekulace o tom, že by se na výrobě mohlo podílet Samsung Foundry. Někteří leakeři přitom mluvili o tom, že by nový čipset mohl Samsung vyrábět exkluzivně.

Na X také prozradil, že Qualcomm se Samsungem jedná o výrobě čipsetu Snapdragon 8 Gen 5, u kterého by výrobní kapacity mohly být rozděleny mezi Samsung Foundry a TSMC. Mapple_Gold, leaker, který dříve ohlásil exkluzivní výrobu Snapdragonu 8 Gen 4 Samsungem, je vůči slovům Tech_Reve skeptický.

I přesto, že měl Tech_Reve historicky už mnohokrát pravdu, argumenty Mapple_Gold dávají smysl. Celá série čipů M3 od Apple má stavět na 3nm výrobním procesu N3E (pravděpodobně v kombinaci s N3B), což by pro TSMC znamenalo vysoké vytížení a potenciální problémy s tím vyhovět všem svým zákazníkům.