Posledními vlajkovými čipsety od Qualcommu jsou Snapdragon 8 Gen 1 a Snapdragon 8+ Gen 1. Ten první přitom vyráběla společnost Samsung Foundry, vyskytly se však problémy s přehříváním. I to bude zřejmě důvodem pro přestoupení k TSMC u druhého čipsetu.

Informace analytika Ming-Chi Kua nyní odhalují, že TSMC si nesáhne pouze na 8 Gen 1 a jeho vylepšenou verzi, ale i na Snapdragon 8 Gen 2 a Snapdragon 8+ Gen 2. „Můj poslední průzkum naznačuje, že TSMC bude v letech 2023 a 2024 jediným dodavatelem vlajkových čipů 5G pro společnost Qualcomm,“ uvádí Kuo na svém Twitteru.

„Společnost Qualcomm byla nejdůležitějším zákazníkem Samsungu v oblasti pokročilých uzlů. Tento krok Qualcommu znamená, že TSMC bude v této oblasti výrazně převyšovat Samsung, a to minimálně do roku 2025,“ pokračuje.

O další generaci Snapdragonů toho zatím moc nevíme, tedy kromě data vydání, jež Qualcomm omylem vyzradil na svých webových stránkách. Konference, na níž bude čipset představen, se má uskutečnit někdy mezi 14. a 17. 11.