Další generace čipu od společnosti Qualcomm pro nejvýkonnější mobilní zařízení byla představena. Od předchozího Snapdragonu 8 Gen 1 se odlišuje nejen matoucím názvem.

Oproti základní osmičce nabízí Snapdragon 8 Plus Gen 1 o 10 procent rychlejší procesor a grafiku. 15 procent si naopak odečítá z konzumace energie a tím nabízí, podle Qualcommu, téměř další hodinu hraní her. Čipu ale stále zůstává podpora 8K HDR videa a 10gigabitového 5G připojení, kterého však většina z nás ani nedosáhne.

Qualcomm ale rovněž myslí na početnější slabší zařízení a oznámil také Snapdragon 7 Gen 1. Čip přichází s 20procentním zvýšením výkonu grafiky oproti předchozí generaci. Hráči her na mobilních zařízeních určitě potěší funkce Adreno Frame Motion Engine. Tato funkce umožňuje, aby hra, která původně běží při 30 snímcích za sekundu, běžela při 60 snímcích.

Jak vidno, Qualcomm si uvědomil dvě věci — Zaprvé osmičková řada čipů Snapdragon naplno využijí především ti výrobci, kteří mají v plánu vyrábět mobilní telefony pro gaming. A zadruhé názvy čipů patrně potřebovaly zpřehlednit. Jsou tedy od předchozích generací konečně rozeznatelné pouze poslední číslovkou. Avšak v názvu se může ztratit slovo Plus.