Po sérii úniků už společnost Tecno oficiálně potvrdila existenci svého prvního skládacího telefonu typu clamshell (véčko), který ponese označení Phantom V Flip 5G. V tiskové zprávě tento čínský výrobce rovněž prozradil datum vydání a některé klíčové vlastnosti tohoto zařízení.

Phantom V Flip 5G bude představen během konference Flip In Style, která proběhne v Singapuru už 22. září. Telefon samotný firma představuje jako „nejnovější revoluční smartphone prémiové podznačky TECNO PHANTOM, která je průkopníkem v posouvání hranic kreativního a inovativního designu smartphonů“. O něco dál pak firma slibuje „špičkový technologický a estetický design“.

To, jak bude první véčko od Tecna vypadat, prozradilo vícero uniklých snímků. Snad nejhezčí z nich ale budou ty, které byly nedávno zveřejněny na portálu Vopmart v souvislosti s ochranným pouzdrem (umístěné níže). Obrázky dokonale zachycují kruhový kamerový modul na zádech telefonu, v jehož středu bude kulatý externí displej. Netradiční způsob, jak implementovat zadní obrazovk, ale třeba to bude fungovat...

Co se pak týče specifikací, notnou část z nich nám prozradil výpis z databáze Google Play Console, zbytek pak exkluzivní informace portálu Newzonly (viz tento článek). Smartphone bude vybaven 3GHz procesorem MediaTek Dimensity 1300, který ale výkonem spadá spíš do střední třídy, a 8GB operační pamětí. Primární obrazovka bude prý měřit 6,9 palce a nabídne rozlišení 1080x2640 pixelů spolu se 144Hz obnovovací frekvencí. Součástí výbavy dále bude 4 000mAh baterie, 64Mpx hlavní fotoaparát a 13Mpx ultra širokoúhlá kamera.