To, že se čínská společnost Tecno chystá konkurovat Samsungu, Motorole a dalším výrobcům na trhu se skládacími telefony typu clamshell, se ví už minimálně od půlky května. Mobil s označením Phantom V Flip ponese na zadní straně velký kamerový modul a kruhovou sekundární obrazovku umístěnou v jeho středu, čímž se od svých protivníků výrazně odliší. Čerstvý nález nasvědčuje tomu, že by se na trhu mohl vyskytnout již brzy.

Portál Pricebaba upozornil na výskyt chystaného véčka uvnitř databáze Googlu, konkrétně Google Play Console. Ta je určená vývojářům, aby mohli své aplikace přizpůsobit jednotlivým zařízením. Potvrzeny tak byly některé klíčové specifikace.

Smartphone vsadí na procesor MediaTek Dimensity 1300, který je vyráběn 6nm technologií a dosahuje maximálního taktu 3 GHz, což zdaleka není špatná hodnota. Přesto se ale výkonem řadí spíš do vyšší střední třídy nežli do vlajkové. Čipset má být doprovázen 8GB operační pamětí.

Přední strana telefonu bude osazená displejem o rozlišení FullHD+ (1080x2640 pixelů), a jak prozradil dřívější únik, úhlopříčně má měřit 6,9 palce. Uváděna také byla 144Hz obnovovací frekvence, díky níž bude podporovaný obsah působit pěkně plynule. Sekundární obrazovka údajně měří 1,32 palce a pracuje s rozlišením 466x466 pixelů.

Portál Newzonly, který dříve provařil specifikace a také oficiální render zařízení (viz obrázek níže), dále uvádí kapacitu baterie kolem 4 000 mAh, 64Mpx hlavní fotoaparát, jehož doprovodí 13Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Podle Newzonly má telefon dorazit na trh v říjnu letošního roku, ale lepší bude, když si ještě počkáme na oficiální potvrzení.