Umělá inteligence bude na trhu s chytrými telefony v příštím roce důležitější než kdy dřív. Alespoň tomu nasvědčují všudypřítomné spekulace a analýzy. Letos AI postupně ovládla podstatnou část nástrojů, služeb či sociálních sítí a už také pomalu začala fáze, kdy se bude dostávat do čím dál většího množství hardwarových produktů.

Ukázkovým příkladem může být vlajková řada smartphonů Samsung Galaxy S24, která má ve velkém sázet právě na přítomnost umělé inteligence. V podstatě se tak přiblíží Pixelům od Googlu, jež na AI už delší dobu staví důležitou část své nabídky softwarových funkcí. Mezi firmy snažící se o maximální možnou integraci AI brzy může zapadnout také Motorola.

Firma vlastněná čínským Lenovem letos zazářila se skládacími telefony Razr 40 Ultra a Razr 40. Aktuální postoje šéfa divize mobilních zařízení ve společnosti Lenovo přitom nasvědčují tomu, že příští generace véček bude ještě propracovanější než ta současná. Jedním z hlavních lákadel se má stát právě AI.

V příspěvku, kterým Chen Jin zakončuje rok 2023 a sdílí svá očekávání pro rok 2024, zmínil v souvislosti s příštími skládačkami Razr ohromující design a integraci AI. Spekuluje se, že nástupce současného Razr 40 Ultra dostane i pro účel nasazení umělé inteligence moderní procesor Snapdragon 8 Gen 3, kterým se pyšní většina čerstvě vydaných vlajkových lodí.

Když slyšíme první zprávy o AI-vybavených mobilech od Motoroly, musíme odkázat na srpnové výroky šéfa mateřské společnosti Lenovo. Ten prohlásil, že se umělá inteligence dostane do počítačů a telefonů právě v následujícím roce (více zde).