Koncem letních prázdnin se svého oficiálního debutu dočkal smartphone Realme GT5, mezi jehož hlavní lákadla patřilo ultra rychlé nabíjení o maximálním výkonu 240 W a taktéž přítomnost vlajkového procesoru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Od té doby se již několikrát spekulovalo o modelu GT5 Pro, na jehož existenci nyní poprvé upozornil sám výrobce.

Plakát na sociální síť Weibo umístil ředitel marketingové divize Realme Xu Chase, kromě nepřehlédnutelného nápisu Pro nám ale bohužel vůbec nic neprozrazuje. Sám Chase každopádně naznačil, že telefon vyjde ještě v letošním roce.

Na rozdíl od klasického GT5 bude model Pro více všestrannou vlajkovkou. Alespoň to tedy vyplývá z dřívějších tvrzení dobře zasvěcených osob, mezi nimiž byl i známý leaker Digital Chat Station. V příspěvku, který cituje portál Gizmochina, měl naznačit přítomnost 50Mpx hlavního snímače Sony IMX966 s podporou OIS, ale také 50Mpx teleobjektivu OV64M s trojnásobným optickým přiblížením.

To je rozhodně vítaná změna, neboť model GT5 teleobjektiv vůbec nedostal a vedle širokoúhlého senzoru využíval pouze 2Mpx makro snímač a 8Mpx ultra širokoúhlou kameru. Bohužel, zatím není jasné, jakou ultra širokoúhlou kameru obdrží model GT5 Pro, ale osobně bych očekával změnu i v jejím případě.

Pod kapotou se má znovu nacházet čip Snapdragon 8 Gen 2, což je v době, kdy začnou vycházet první vlajkovky se Snapdragonem 8 Gen 3, trošku škoda. Snad to ale vykompenzuje cena. Nicméně, nejednoho spotřebitele jistě potěší 5 400mAh baterie s podporou 100W dobíjení kabelem a 50W bezdrátovým nabíjením.

Podrobnosti týkající se parametrů nevychází z oficiálně potvrzených informací, a tak je prosím berte s rezervou. Na detaily od samotného Realme si ještě budeme muset chvíli počkat.