Aktuálně se oblíbená sociální síť Reddit potýká s komunitními protesty zaměřenými na nedávno zavedený poplatek za přístup k API pro vývojáře třetích stran. Je zřejmé, že tento krok vyvolal významnou vlnu nespokojenosti. Generální ředitel platformy však situaci odhodlaně čelí a v prohlášení určeném pro zaměstnance vyjádřil očekávání, že protesty brzy utichnou. O situaci jsme vás samostatně informovali nedávno, když bylo na protest proti zpoplatnění vypnuto 7 199 subredditů, a to včetně českého r/czech.

Steve Huffman, generální ředitel společnosti Reddit, se k situaci vyjádřil se zvláštní upřímností a řekl svým zaměstnancům, že by měli překonat nepokoje komunity a očekávat, že vypnutí subredditů bude časem minulostí. Podle něj komunitní protest nepředstavuje pro společnost významný finanční dopad a je přesvědčen, že mnoho z těchto subredditů se brzy vrátí zpět do provozu.

,,Hodně se o tomto tématu mluví. Je to jedna z nejhlasitějších diskuzí, jaké jsme zaznamenali. Chci, abyste věděli, že se tím naše týmy zabývají a stejně jako všechny kontroverze na Redditu, i tato nakonec utichne,“ napsal údajně Huffman v interním sdělení, do něhož nahlédl server The Verge. ,,Je naprosto nezbytné, abychom dodali to, co jsme slíbili. Jediným dlouhodobým řešením je zlepšení našeho produktu.“