Domácí dataprojektory občas mohou překážet, nebo minimálně působit nevkusně. To se sice netýká novinky od společnosti LG, která se pyšní elegantním moderním designem, ale na trhu existují i zajímavější řešení, díky nimž si návštěvníci vašeho domácího kina projektoru na první pohled ani nevšimnou. Příkladem je Aladdin od čínské společnosti Xgimi.

Zda projektor nese takové označení proto, že se po vybalení a montáži už nikdy nebude nacházet na zemi, zní jako zajímavá teorie, což? A ono to tak i možná reálně bude. Xgimi Aladdin, věřte nebo ne, je totiž inovativním spojením stropní lampy, projektoru a reproduktoru do jednoho zařízení.

Výrobce tento produkt poprvé předvede veřejnosti během veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas. Jeho cílem je podle Xgimi odstranit problémy, které mohou provázet běžné projektory, tedy například objemnost, blokování výhledu nebo možná až přílišné oslnění, když před ním náhodou někdo projde.

Aladdin dovede proměnit jakýkoli prostor v ráj multimédií, uvádí firma v tiskové zprávě. Přímo z vašeho stropu je zařízení schopno na zeď umístit obraz o velikosti až 100 palců. V současné době ale bohužel neznáme další parametry, jako je například rozlišení.

„Aladdin je skutečně jedinečná trojitá hrozba, která představuje harmonické spojení nejmodernější technologie projektorů a sofistikovaného designu chytré domácnosti,“ popisal nové zařízení generální ředitel Xgimi Apollo Zhong.

„Jeho bezproblémová integrace HD projektoru, chytrého světla a prémiového zvuku vystihuje naše poslání poskytovat bezkonkurenční zážitky z domácí zábavy masám,“ dodal.

Xgimi Aladdin poprvé vyjde v Japonsku během letošního června. Zda se dostane i na další světové trhy, popřípadě s jakou cenou, zatím nevíme.