Google teprve nedávno představil vlajkovou řadu Pixel 8, ale přesto se již spatřily světlo světa první detaily týkající se levnějšího modelu Pixel 8a. Ostatně, poprvé byl na fotografiích spatřen už před nedávnou prezentací nových produktů. Známý leaker a designér Steve Hemmerstoffer teď ale přichází s pěknými rendery, na nichž si telefon můžeme prohlédnout ze všech stran.

Snímky, které byly zveřejněny serverem Smartprix, jenž je od insidera exkluzivně obdržel, zachycují telefon s povědomým designem. Jeho záda se drží trendu, který Google aktuálně používá u všech svých smartphonů. Najdeme na nich tedy vystouplý kovový pruh s pilulkou, kde se nachází dvojice fotoaparátů. Na pravém boku je umístěn blesk.

Ve srovnání s dalšími modely si ale nelze nevšimnout, že Pixel 8a dostane pořádně zaoblené rohy. Oproti Pixelu 7a pak bude nepatrně menší, a to ve všech třech rozměrech (délce, tloušťce i šířce). Zatímco v květnu vydaný mid-ranger měří 152.4 x 72.9 x 9.0 mm, připravovaná novinka podle zdroje měří 152.1 x 72.6 x 8.9 mm.

Přední strana telefonu je osazená obrazovkou se 6,1palcovou úhlopříčkou. Využíváno je navíc 2,5D skla, jehož cílem je navodit dojem, že je displej mírně prohnutý. Parametry jako rozlišení, maximální jas nebo obnovovací frekvenci v současné době neznáme. Čeho si ale můžeme všimnout, jsou poměrně silné rámečky.

Počkat si v podstatě budeme muset na všechny parametry. Zatím totiž není vůbec jasné, jaké změny Pixel 8a ve srovnání s předchůdcem přinese. Tedy vyjma designu a procesoru, jímž tentokrát bude Tensor G3.