Samsung je jedním z předních inovátorů na poli displejových technologií. Jihokorejský výrobce smartphonů prakticky neustále přichází s novými koncepty, kterými demonstruje, jak by se mohly vyvíjet technologický trendy v průběhu příštích let. V rámci veletrhu CES 2024 nastínil jednu z hlavních novinek budoucích modelů Galaxy Z Flip.

Právě Samsung je stále nejpopulárnějším výrobcem skládacích telefonů, nové výtvory řad Galaxy Z Flip a Galaxy Z Foldm vydává každoročně. Smartphony z jednotlivých sérií jsou určené pro odlišné cílové skupiny uživatelů, ale jedno mají společné – díky ohebnému mechanismu jsou schopny být rozměrné i kompaktní zároveň.

Dnešní skládačky je možné otevírat a zavírat pouze v jednom směru. Čerstvě odhalená technologie Samsung Flex In&Out Flip ale ukazuje, jak by mohla vypadat véčka se 360stupňovým mechanismem ohybu.

„Na rozdíl od tradičních skládacích zařízení, která vyžadují další panel na vnější straně pro zobrazení informací ve složeném stavu, Flex In&Out Flip dosahuje elegantnějšího a tenčího designu s jediným displejem, který lze vyklopit ven a umožnit tak používání displeje i ve složeném stavu,“ vysvětlil Samsung.

Jedním z výrazných důsledků implementace této technologie bude absence zadní obrazovky, která se postupně stala trendem moderních clamshell telefonů. To by mohlo znatelně snížit náklady na výrobu a udělat tak skládačky ještě dostupnější.