Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch 6 mají při běžném používání s always-on displejem vydržet na jedno nabití přibližně 30 hodin. Ačkoliv jsou na tom lépe než předchozí Galaxy Watch 5, pro mnohé uživatele je relativně krátká výdrž stále omezující překážkou. Podstatnější zlepšení by ale mohly přinést nadcházející Galaxy Watch 7, s jejichž uvedením se počítá v létě následujícího roku.

Kromě energetické náročnosti displeje se na výdrži podílí zejména procesor. Modernější čipsety jsou za stejné spotřeby schopny poskytnout vyšší výkon než ty starší, a stejně tak platí, že k dosažení totožného výkonu vyžadují méně energie, což ve finále pořádně uleví baterii. Právě z tohoto důvodu bude údajný přechod z 5nm čipu Exynos W930 na dosud neznámý 3nm procesor zcela zásadní.

O plánech Samsungu na využití pokročilejšího procesoru informoval jihokorejský portál New Daily. Ten také napsal, že modernější SoC bude schopno zlepšit spotřebu o 50 %, zatímco hrubý výkon se zvýší o 35 %.

V současné době samozřejmě nelze s jistotou říct, zda se Samsungu opravdu podaří tohoto působivého skoku dosáhnout, ale zrovna co se týče výdrže, vítáno je snad úplně každé zlepšení, tedy i minimální. Přechod z 5nm technologie na 3nm by ale za sebou měl zanechat poměrně velké stopy.

Ostatně, 5nm technologie je v chytrých hodinkách z dílny Samsungu využívána již od řady Galaxy Watch 4. Galaxy Watch 6 ale mají oproti Galaxy Watch 4 a Galaxy Watch 5 o 18 % vyšší frekvence, což přináší určitý výkonnostní nárůst.