Dnešní akce Galaxy Unpacked přináší spoustu očekávaných oznámení, mezi nimiž jsou i chytré hodinky Galaxy Watch 6. Jako nástupce loňské generace přichází s vítanými designovými změnami, které se týkají samotné konstrukce i řemínků. Kromě toho lákají na pokročilou výbavu pro sledování zdravotních funkcí.

Jak se očekávalo, nové hodinky dorazily jako modely Galaxy Watch 6 (40mm/44mm) a Galaxy Watch 6 Classic (43mm/47mm). Jako každoročně jde o zařízení kruhového tvaru, která se snaží zaujmout středně náročnou až náročnější sortu lidí.

Ani tentokrát samozřejmě nechybí funkce pro komunikaci s přáteli, organizaci pracovního dne nebo sledování fyzických aktivit.

SLÁVA NOVÉMU DESIGNU!

Galaxy Watch 6 se chlubí nejen perfektní výbavou, ale také novým konstrukčním a vizuálním provedením. Displej je letos větší o 20 %, což spoustě uživatelů jistě zpříjemní interakce s nejrůznějšími funkcemi, a pyšní se vyšším rozlišením i jasem oproti předchůdci. Druhá zmíněná metrika nyní dosahuje hodnoty až 2 000 nitů a v režimu Always On se dokáže přizpůsobovat okolnímu světlu.

Galaxy Watch 6 a Galaxy Watch 6 Classic mají také tenčí rámečky. U základní verze se bavíme o 30% snížení, v případě druhého zmíněného o 15%. Nechybí nové řemínky ani nespočet ciferníků, jimiž si hodinky můžete přizpůsobit. Samsung se chlubí, že je možné dosáhnout až 704 samostatných kombinací.

Výrobce v tiskové zprávě dále uvádí, že Galaxy Watch 6 přichází s větší baterií a nižší spotřebou, což opět pomůže všem, kteří chtějí naplno a často využívat jednotlivé funkce na onom jasném displeji.

SPÁNEK NADE VŠE

Dobrý pocit ze dne je častokrát i důsledkem kvalitního spánku. Naopak, když se dobře necítíte, ve spoustě případů za to může právě špatné spaní. Samsung Galaxy Watch 6 přichází s cílem zlepšit spánek každému svému nositeli a mají pro to hned několik fintiček.

Nové Galaxy Watch nabízí podrobnou analýzu spánkového skóre a jeho nejdůležitějších faktorů, kam řadíme celkovou délku spánku, spánkový cyklus nebo například fyzický a duševní odpočinek. Hodinky dokážou nositelům poskytovat personalizované zprávy o kvalitě spánku, pod nimiž si lze představit komplexní zpětnou vazbu, kterou uživatel dostane každý den po ránu. Součástí softwarové výbavy je i vylepšená funkce takzvaného spánkového koučinku.

KOMPLEXNÍ MĚŘENÍ ZDRAVOTNÍCH FUNKCÍ

Samsung je znám pro poskytování špičkových nástrojů umožňujících detailní analýzu nejrůznějších zdravotních funkcí. Tentokrát například výrobce přichází se samostatnou sekcí pro sledování tepové frekvence i možnost upozornění na nepravidelný srdeční rytmus. Mezi metriky, které je již možné změřit delší dobu, patří potom krevní tlak a EKG. Při sportu se zase bude obzvláště hodit funkce detekce pádu.

Když už jsme u sportu, Samsung umožňuje propojení se širokou škálou aplikací typu Peloton nebo MyFitnessPal.

CENA A DOSTUPNOST

Chytré hodinky Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic lze v České republice předobjednávat od 26. července, v obchodech budou dostupné od 11. srpna 2023. 

Jednotlivé varianty jsou na tom s cenami následovně (Bluetooth/LTE):

  • Galaxy Watch6 40 mm – 7 499 Kč / 8 999 Kč
  • Galaxy Watch6 44 mm – 8 299 Kč / 9 499 Kč
  • Galaxy Watch 6 Classic 43 mm – 9 999 Kč / 10 999 Kč
  • Galaxy Watch6 Classic 47 mm – 10 499 Kč / 11 999 Kč