Nedávno spuštěná mikroblogovací platforma Threads ještě není zdaleka dokončená a Meta bude postupně přidávat další a další funkce. Informace o tom, co za novinky můžeme v blízké budoucnosti očekávat, přináší list Business Insider, který se dostal ke 13stránkovému internímu dokumentu. Přidána bude například možnost zasílání zpráv.

To, že do Threads přibude něco na způsob Directu, je docela překvapením. Sám Adam Mosseri, ředitel Instagramu, měl nedávno prohlásit, že se této funkce jen tak nedočkáme. Známý analytik sociálních médií Matt Navarra ale na Twitter přinesl jednu část onoho interního dokumentu, který právě posílání zpráv zmiňuje. Tým platformy Threads nejspíš dostal dostatečné množství zpětné vazby, ze které vyplynulo, že uživatelé více ocení chatování nežli jiné připravované funkce.

Z dokumentu rovněž vyplývá, že máme na platformě Threads již brzy očekávat vylepšené vyhledávání. Bohužel, nebylo přesně specifikováno, jaké má Meta plány. Dočkat se také máme něčeho s označením „Threads and Topics“, pod čímž bych si osobně představoval záložku s trendy a možnost příspěvky označovat štítky dle tématu. Je ale těžké říct, co konkrétně tímto názvem Meta myslí.

Bohužel, Meta v dokumentu nestanovila žádné konkrétní datum, a dokonce ani přibližný termín spuštění zmíněných novinek. Jinými slovy, dorazit mohou za tři dny, během následujícího týdne, ale také až za měsíc a půl.

Uživatelé Threads mezitím čekají na další funkce, které byly dříve avizované. Patří mezi ně třeba podpora více účtů, propojení s dalšími platformami typu Mastodon nebo prachobyčejná možnost smazat účet Threads bez odstranění toho instagramového.