Nedávno začala společnost Realme lákat na nový kousek spadající do jejího katalogu zařízení nižší třídy, jenž nese označení Narzo N53. Ačkoliv nepatří mezi smartphony, které okouzlí svými nadupanými specifikacemi, zaujmout dokáže po vizuální stránce, která ve více ohledech připomíná nové iPhony.

Zadní strana je osazená opravdu podobně vypadajícím kamerovým modulem, kde najdeme 50Mpx hlavní fotoaparát s podporou umělé inteligence v doprovodu dosud nespecifikovaného sekundárního snímače. Třetí kolečko již nenáleží dalšímu senzoru, nýbrž blesku. Realme Narzo N53 dokáže nahrávat videa v maximálním rozlišení FullHD při 30 snímcích za sekundu.

Když se zaměříme na přední stranu, na první pohled si nevšimneme ničeho bůhvíjak zvláštního. Telefon je vybaven 6,74palcovým displejem o rozlišení 1080x2400 pixelů a 90Hz obnovovací frekvenci, v jehož kapkovitém výběžku se nachází 33Mpx selfie kamera.

Realme Narzo N53 je jedním ze smartphonů, jenž disponuje funkcí Mini Capsule, která se velice podobá Dynamic Islandu od Applu. Kolem předního fotoaparátu se zobrazí stavové okénko ukazující nejrůznější oznámení. Podívejte se sami.

Pod kapotou telefon schovává čipset Unisoc Tiger T612, který je vyráběn 12nm procesem a dosahuje maximální frekvence 1,8 GHz. Žádný pořádný výkon tedy rozhodně nečekejte. Radost ale naopak udělá baterie o pěkné kapacitě 5 000 mAh, kterou je možné dobíjet 33W výkonem.

Realme Narzo N53 bude na indickém trhu oficiálně vypuštěn 24. května, a to v barvách Feather Gold a Black. Jeho cena začne na 8 999 rupiích (v přepočtu 2 400 Kč), za níž zájemci obdrží model se 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. Za 10 999 rupií (2 900 Kč v přepočtu) pak bude k dostání model 6/128GB.