Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Lenovo Legion Play – tak se jmenuje herní handheld, který měl být představen na veletrhu Mobile World Congress letos v březnu. Měl být, ale nebyl. Jak jsme se tedy o novince dozvěděli? Úplnou náhodou! Rendery odhalilo vyhledávání obrázků na Googlu. „Googloval jsem Lenovo Handheld, abych se podíval na kombinaci PC a laptopu (herní notebook LaVie Mini s gamepadem - pozn. redakce), o které se psalo začátkem roku, a objevilo se mi tohle,“ popsal objevitel na fórech GBATemp. Obrázky byly hostované na minisite věnované veletrhu MWC v rámci oficiálního webu Lenova. Po další inspekci kódu stránky vyplaval napovrch i oficiální popis zařízení.

Lenovo Legion Play je herní handheld běžící na Androidu se specializací na streamování her. Ostatně logo streamovací služby GeForce NOW je k vidění i na jednom z obrázků, pod ním je ikona Google Play a dalších googlovských aplikací. Rozhraní operačního systému je výrazně upraveno ve stylu herních konzolí. „Lenovo Legion Play je první cloudová herní konzole na bázi Androidu určená pro hraní AAA her. Uživatelé mohou streamovat stovky her z cloudu i z vlastní herní knihovny anebo hrát mobilní hry,“ stojí v oficiálním popisu.

Stránky také prozradily, že je konzole vybavena sedmipalcovým displejem s rozlišením 1080p, podporou HDR10 a poměrem stran 16:9. Ani Steam Deck, ani Nintendo Switch se takovými parametry pochlubit nemohou – mají displej s rozlišením 720p. Za zmínku stojí také baterie s kapacitou 7000 mAh, což je opět výrazně víc, než 4310 mAh u Switche (OLED). Dále se tu píše o o dvou reprácích a dvojici vibračních motorů. Na obrázcích je vidět USB-C a jack konektor.

Bohužel, víc než těchto pár renderů a stručný popis nemáme. Není vůbec jasné, kdy a zda vůbec Lenovo svůj handheld uvede do prodeje. Je také dost možné, že novinka se na MWC nedostala jen proto, že výrobce projekt na poslední chvíli zrušil.