Realme to s posledními smartphony myslí opravdu vážně a již zítra bude v Číně odhalená zbrusu nová řada, která se zaměří převážně na to náročnější publikum. Její nejlepší model, Realme 11 Pro+, dostane nejen prémiovou variantu Sunrise City a 200Mpx fotoaparát poháněný senzorem Samsung ISOCELL HP3, ale také velice slušnou baterii.

Ačkoliv bude Realme 11 Pro+ cílit převážně na milovníky fotografování, vynikat bude i ve spoustě dalších aspektů. Kapacita baterie a rychlost jejího dobíjení přitom nebude problémem, jelikož sám výrobce už skrze plakát zveřejněný na čínské sociální síti Weibo oznamuje, že smartphone obdrží 5 000mAh akumulátor s podporou 100W nabíjení.

Ve srovnání s jinými vlajkovými loděmi se jedná o velice slušné hodnoty. Kupříkladu Xiaomi 13 Ultra disponuje stejně velkou baterií, ale lze ji nabíjet kabelem pouze 90 watty, zatímco třeba Motorolu Edge 40 Pro sice můžete nabíjet vyšším výkonem, ale její baterie dosahuje pouze 4 600mAh kapacity. Oproti oběma kouskům navíc bude se svou hmotností 183 gramů podstatně lehčí.

Nehledě na konkurenci se ale jedná o vynikající skok oproti loňské generaci, jejíž TOP model bylo možné nabíjet maximálně 67 watty.

Realme 11 Pro+ bude dále lákat na 6,7palcovou AMOLED obrazovku s rozlišením 2412x1080 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí anebo 2,33 mm tenkou bradu. Snad jediným rozporuplným aspektem může být kromě designu, jenž zkrátka nemusí sednout každému, také čipset. Ten sice láká na skvělou energetickou efektivitu, ale výkonnostně se Snapdragonům nacházejícím se v jiných vlajkových smartphonech nevyrovná.