OnePlus se letos chystá zabodovat s novou vlajkovou lodí, která ve srovnání od svého předchůdce urazila velký kus cesty. Lepší totiž bude snad úplně ve všech ohledech – nejenže dostane nový procesor, ale také konečně přinese bezdrátové nabíjení, baterii o vyšší kapacitě nebo kvalitnější fotoaparáty. OnePlus 12 by zkrátka měla být vlajka jaksepatří, což se o OnePlus 11 tak úplně říct nedalo.

Existence OnePlus 12 už není držena v tajnosti ani samotným výrobcem. Na sociálních sítích se pomalu začíná rozjíždět marketingová kampaň, což ostatně u čínských výrobců není bůhvíjak neobvyklé. I konkurenční firmy, třeba Xiaomi, naprosto běžně odhalují velkou část detailů o svých produktech ještě před finální tiskovou konferencí.

Prezident OnePlus China, Li Jie Louis, na sociální platformě Weibo zveřejnil několik snímků, které mají demonstrovat schopnosti nového OnePlus 12 právě v oblasti fotografování. Připravovaný telefon se má spolehnout na nový obrazový snímač Sony Lytia, který je dvouvrstvý (stejně jako u OnePlus Open nebo Sony Xperia 1 V).

Li Jie Louis srovnával fotografie pořízené na OnePlus 12 se snímky zachycenými na blíže nespecifikovaný konkurenční model s označením Pro. OnePlus 12 z nich pochopitelně vychází jako vítěz, ale srovnání tohoto typu nelze považovat za bůhvíjak relevantní a vypovídající, takže jej musíme brát s rezervou.

Debut OnePlus 12 se očekává již v tomto měsíci, globálně však telefon nejspíš vyjde až začátkem příštího roku.