Kromě řady POCO X6 se dnes na český trh vydala další levná novinka s označením POCO M6 Pro, kterou Xiaomi cílí především na mladé uživatele. Těm kromě elegantního a líbivého designu přinese vcelku slušný výkon anebo třeba plynulý displej, rychlé nabíjení či 64Mpx foťák.

Vizuální/vnější konstrukční provedení POCO M6 Pro se nese v relativně prostém duchu. Zadní strana je barvou pomyslně rozdělená na dvě části, přičemž v té horní najdeme tři fotoaparáty (64Mpx hlavní s OIS, 8Mpx ultra širokoúhlý a 2Mpx makro) a blesk. Co se pak týče konkrétních barevných verzí, telefon se prodává ve fialové, modré a černé.

POCO M6 Pro je možná ještě lepší zepředu. Disponuje totiž 6,67palcovým displejem s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí, díky níž bude obraz při hraní (a všechny systémové animace) působit plynule. V průstřelu také nalezneme 16Mpx selfie kamerku.

Pod kapotou telefonu tiká čipset MediaTek Helio G99-Ultra, který by měl v této cenové kategorii zajistit dostatečný výkon. Co ale překvapí, je fakt, že procesor doprovází až 12GB operační paměť a obří 512GB úložiště. Šťávu všem komponentům dodává 5 000mAh baterie, kterou lze dobíjet 67W výkonem.

CENA A DOSTUPNOST

POCO M6 Pro je v Česku možné zakoupit již nyní. Doporučená cena modelu 8/256GB činí 5 499 Kč, zatímco dražší verze 12/512GB vyjde na 6 999 Kč.