Značka POCO loni oslavila své páté výročí a do nového roku se pouští v plném proudu. Dnes se na český trh dostala řada POCO X6, která zahrnuje modely X6 a X6 Pro. Oba se pyšní slušným poměrem mezi cenou a výbavou, za zmínku přitom stojí zejména jejich displeje nebo procesory.

Mírně dražší POCO X6 Pro nabízí špičkový procesor MediaTek Dimensity 8300-Ultra, který se nedávno předvedl v dobrém světle jako součást modelu Redmi K60E. Díky využití moderního výrobního procesu lze od čipu kromě solidního výkonu očekávat také perfektní energetickou efektivitu. K dosažení optimální rychlosti přispívá až 12GB operační paměť.

Na přední straně telefonu se nachází 6,67palcový CrystalRes Flow AMOLED displej s tenkými rámečky, který pracuje s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. Zadní strana poté nabízí 64Mpx hlavní fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a novými funkcemi.

POCO X6 Pro se u nás nově prodává v černé, žluté a šedé barvě. Začíná přitom na ceně 8 499 Kč ve verzi 8/256GB, dražší konfigurace 12/512GB pak vychází na 9 999 Kč. Ceny se v podstatě shodují s částkami, které jsme zmiňovali v ranním leak článku.

Levnější POCO X6 láká na čipset Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, který holt nedosahuje tak dobrých výsledků jako Dimensity 8300-Ultra. Přesto jej ale lze označit za v současné době jeden z nejlepších procesorů pro Android telefony střední třídy.

POCO X6 se pyšní baterií s větší kapacitou 5 100 mAh (model X6 Pro má „pouze“ 5 000 mAh), kterou lze kabelem dobíjet až 67W výkonem. Podle tiskové zprávy se z nuly na sto procent kapacity nabije za 44 minut. Ani tentokrát modelu nechybí také 64Mpx fotoaparát.

POCO X6 je v Česku k dostání v černé, bílé a modré, přičemž cena za jedinou variantu 12/256GB činí 7 499 Kč. Částka se opět téměř shoduje s tou, kterou jsme zmiňovali v ranní zprávě.