Pamatujete si ještě hodinky Pixel Watch? Nejprve se o nich dlouho diskutovalo, poté byl jejich prototyp zapomenut v restauraci a nakonec je Google oficiálně představil na konferenci Google I/O. Od té doby jsme o nich moc nepsali, nyní ale přinášíme další informace. Týkají se ceny, podíváme se však na zoubek i specifikacím.

Hodinky měří na šířku přibližně 40 mm a jejich tloušťka činí asi 14 mm. Hned na první pohled si můžete všimnout zaobleného bezrámečkového displeje a fyzické korunky. Uvnitř se má nacházet procesor Exynos 9110 od Samsungu. Těšit se máme na slušnou operační paměť, údajně má být více než 1,5GB, a také 32GB úložiště pro aplikace a jiné soubory.

Kapacita baterie má být pod 300 mAh, podle zdrojů serveru 9to5Google by měla baterie vydržet pouze jeden jediný den. Google nevynechá ani technologie GPS a NFC. Uživatelé se nemusí bát ani vody, protože Pixel Watch mají přežít i potopení do 50 metrů.

A teď už konečně k ceně a dostupnosti. Momentálně se očekává, že hodinky dorazí spolu s telefonem Pixel 7 už v říjnu letošního roku. Máme očekávat dvě varianty. Konfigurace s LTE zákazníky v USA údajně vyjde na 399 dolarů, což je v přepočtu 9 700 Kč. K dispozici bude i Bluetooth model, jenž bude levnější, ale přesnou cenu neznáme. Google se v minulosti tvářil, že Pixel Watch budou špičkovým produktem, tak snad se to skutečně vyplní.