Druhá generace úspěšných hodinek Pixel Watch už byla nedávno oficiálně potvrzena samotným Googlem, který nám prostřednictvím upoutávek odhalil, jak budou vypadat. Ačkoliv se po vizuální stránce od předchůdce nemají lišit, což je ale nejspíš i dobře, protože první Pixel Watch vypadají vskutku elegantně, nabídnou řadu vylepšení pod kapotou.

Pixel Watch 2 mají vsadit na výkonnější procesor, neboť zastaralý Exynos 9110 potenciál první generace tak trochu brzdil, a současně by měly vydržet déle. Otázkou však je, zda to bude v důsledku optimalizací, nebo výměny baterie za kapacitnější kousek. Tak jako tak je ale možné, že baterii půjde nabíjet rychleji. To je rozhodně pozitivní.

Loňské Pixel Watch bylo možné dobíjet pouze 5W výkonem, což rozhodně není nic extra. Ba naopak, jde o jednu ze slabších stránek těchto hodinek, jelikož řada konkurenčních modelů nabízí nabíjení klidně i dvakrát rychlejší.

Portál Droidlife nicméně ve svém pár dní starém článku zmiňuje existenci kabelu pro rychlé nabíjení Pixel Watch 2 pomocí USB-C, což nasvědčuje tomu, že by se mohl maximální podporovaný výkon přece jenom trochu zvednout. Třeba aspoň na 10 W, jako to mají Galaxy Watch od Samsungu.

Ze zprávy od Droidlife rovněž vyplývá, že Pixel Watch 2 vyjdou ve stejných barevných variantách jako loňský model. Jejich tělo tedy bude zbarvené do zlata, černa nebo stříbrna.

Pixel Watch 2 budou oficiálně představeny už 4. října tohoto roku, a to po boku chytrých telefonů Google Pixel 8/Pixel 8 Pro a nové varianty sluchátek Pixel Buds Pro.