Populární platební systém PayPal je kryptoměnám nakloněn. Americká verze aplikace umožňuje nejen obchodovat, ale dokonce i platit s kryptoměnami. Uživatel přitom nemusí řešit, zda daný obchod platby v kryptoměnách přijímá, jelikož PayPal automaticky při transakci převede danou kryptoměnu na dolar nebo jinou fiat měnu.

Dalším krokem v podpoře kryptoměn by mohlo být zavedení vlastního stablecoinu jménem PayPal Coin se symbolem dvakrát (horizontálně) přeškrtnutého písmene P. Stablecoin je speciální typ kryptoměny, jehož cena je odvozena od nějakého externího aktiva. Příkladem může být Tether, jehož cena je zhruba jeden dolar, nebo Pax Gold, který kopíruje cenu zlata. Dalo by se říct, že stablecoiny kombinují výhody klasické měny a kryptoměny.  

Jose Fernandez da Ponte, který v PayPalu zastává pozici senior viceprezidenta pro digitální měny a kryptoměny, potvrdil agentuře Bloomberg, že ve firmě „stablecoiny zkoumají“, a pokud prý dojdou k názoru, že dávají pro PayPal smysl, budou při vývoji spolupracovat s příslušnými regulátory. 

První indicie, že se něco takového chystá, objevil programátor Steve Moser, když zkoumal kód aplikace PayPal. Narazil na zmínku o kryptoměně i na její logo. Podle mluvčího společnosti jde ale o pozůstatek interního hackatonu na téma kryptoměny.