Před několika dny jsme psali o připravovaném telefonu od OnePlus, jenž svým nevšedním designem trochu evokoval Nothing Phone 1. Nyní byl tento kousek představen na akci MWC 2023, která už běží v plném proudu, a vypadá to, že svítivě modré prvky na zádech nejsou pouhá ozdoba.

OnePlus 11 Concept, jak se tato novinka nazývá, nikdy nebude určen pro běžný prodej. I tak se ale jedná o velice zajímavý smartphone. Jeho klíčovou vlastností je chladicí systém Active CryoFlux. V praxi se jedná o mechanismus kapalinového chlazení s uzavřenou smyčkou, což ostatně mnozí z vás mohou najít i ve svém počítači.

Systém nemá jen pěkný designový výsledek, jímž jsou modré čáry neboli trubky umístěné pod průhledným sklem na zádech telefonu, ale i funkční. Podle oficiálních informací totiž dokáže snížit teplotu zařízení o 2,1 °C. Pro náročnější uživatele, kteří si na svém smartphonu chtějí vychutnat i náročnější herní tituly, to ve finále může představovat klidně i drobný nárůst FPS.

Active CryoFlux se navíc stará i o to, aby se telefon méně zahříval při dobíjení – ochladit jej dokáže o zhruba 1,6 °C, což se promítne na mírném zkrácení doby nabíjení.

To, že tento konkrétní smartphone nikdy nedorazí na pulty obchodů, však nemusí nutně znamenat, že OnePlus technologii definitivně zahodí po skončení letošního MWC. Ba naopak, možná se dočkáme implementace do budoucích vlajkových lodí tohoto čínského výrobce.