Než skončí měsíc, Oppo by mělo přijít s novými chytrými hodinkami. Jak bývá u čínských výrobců zvykem, ještě před oficiálním debutem firma na sociální síti Weibo zveřejnila některé klíčové detaily. Už tedy zhruba víme, co budou Watch 4 Pro umět, a stejně tak můžeme říct, že se dočkají výkonnostních zlepšení.

V upoutávkách potvrdilo Oppo řadu klíčových detailů. Zaprvé, hodinky Watch 4 Pro si hravě poradí se změřením teploty pokožky nositele, ale problém nebude představovat ani monitorování EKG. Tyto funkce stále ještě nejsou zrovna standardem a najdeme je spíš u dražších zařízení.

Potenciální zájemci se mohou dále těšit na 16kanálový senzor pro měření obsahu kyslíku v krvi (namísto 12kanálového, jako tomu bylo u předešlého modelu), 8kanálový senzor pro monitorování srdečního tepu, 10 profesionálních sportovních režimů a konstrukci z nerezové oceli.

Oppo se ale nezaměřilo pouze na zpřístupnění nových zdravotních funkcí. Společnost si rovněž uvědomila, že předešlé Watch 3 Pro mírně brzdila kapacita operační paměti, a tudíž se z jednoho gigabajtu zvedá na dvojnásobek. Procesor jako takový se ale změny nedočká, a tak se znovu setkáme se Snapdragonem W5 od Qualcommu. Tím stejným čipem mimochodem bude disponovat také druhá generace Google Pixel Watch, jak jsme samostatně psali zde. Dřívější zprávy leakera Digital Chat Station pak nasvědčují mírnému zvětšení baterie a použití panelové technologie LTPO AMOLED.

Bohužel, Oppo zatím nezveřejnilo ani jeden snímek, který by odtajnil designové provedení hodinek. Nicméně, žádné výrazné změny oproti loňskému modelu se neočekávají.