Teprve před pár dny jsme psali o tabletu Oppo Pad 2, který bude nástupcem prvního tabletu od čínské společnosti Oppo. Od té doby se výrobce evidentně posunul o kus dál a hodlá vytvořit zařízení pro náročnější uživatele, které potěší svou slušnou výbavou. Leaker dříve odhalil detaily o displeji, čipu nebo nabíjení, nyní však máme k dispozici i další zajímavosti.

Vzhledem k tomu, že půjde o prémiový tablet vybavený výkonným čipsetem (MediaTek Dimensity 9000), můžeme počítat i se slušnými specifikacemi pamětí. Oppo Pad 2 prý dorazí s 12GB operační pamětí a 512GB úložiště. Jednak se tedy dočkáme pohodlného multitaskingu (byť nebylo specifikováno, zda RAM využije technologii LPDDR5X nebo pomalejší LPDDR5), ale také pravděpodobně nebude nouze ani o místo.

Součástí nedávného úniku byla také informace o designu – Oppo Pad 2 by se měl velice podobat chystanému OnePlus Padu, který si můžete prohlédnout na obrázku níže. Teoreticky bychom tak mohli očekávat jeden fotoaparát doprovázený baterkou/bleskem. Co se týče jeho rozlišení, žádné detaily nám zatím odhaleny nebyly, nicméně první Oppo Pad disponoval 13Mpx snímačem a vzhledem k tomu, že fotoaparáty nejsou u tabletů bůhvíjak důležitou věcí, by nebylo tak zvláštní, kdyby výrobce použil ten stejný snímač. Nechme se ale překvapit.

Oppo Pad 2 dále dorazí s předinstalovaným operačním systémem ColorOS 13.1, 144Hz displejem o rozlišení 2800x2000 pixelů a 9500mAh baterií s podporou 67W nabíjení. Vydání bychom se mohli dočkat ještě v tomto měsíci.