Začátkem března loňského roku vstoupila čínská společnost Oppo na trh s tablety a její první produkt se nejmenoval jinak než Oppo Pad. Nyní to vypadá, že se dočkáme nástupce tohoto tabletu, jenž dorazí s velkým množstvím vylepšení v nejrůznějších oblastech.

Informace o specifikacích přináší známý leaker Digital Chat Station. Oppo Pad 2, jak by se měl připravovaný tablet jmenovat, prý dorazí s 11palcovým displejem o rozlišení 2800x2000 pixelů a obnovovací frekvencí 144 Hz. Chybět by neměla ani podpora HDR10+ či Dolby Vision. Rozměry obrazovky by tedy měly zůstat stejné, nicméně rozlišení i frekvence se podle všeho dočkají příjemného zlepšení – Oppo Pad totiž disponuje obrazovkou o rozlišení 1600x2560 pixelů a frekvence činí „pouze“ 120 Hz.

Výrazné změny se prý odehrály i pod kapotou. Oppo Pad 2 údajně dorazí s 9 500mAh baterií, kterou bude možné nabíjet až 67W výkonem. Zatímco kapacita se zvýšila o více než 1 100 mAh, podporovaný výkon dobíjení bude dvojnásobný. Čipset Snapdragon 870 z dílny Qualcommu údajně nahradí novější a podstatně výkonnější Dimensity 9000 od konkurenčního výrobce MediaTek.

V jiném příspěvku leaker nastiňuje také designovou stránku. Údajně máme počítat s vizáží podobnou chystanému tabletu od společnosti OnePlus, o němž jsme více psali zde. V tomto případě by ani nešlo o bůhvíjak zvláštní věc, protože jak Oppo, tak OnePlus spadají pod čínský koncern BKK Electronics, a tak k sobě mají hodně blízko.