Není to tak dávno, co jsme na webu psali o připravované vlajkové lodi Oppo Find X7 Pro. Ta se po vzoru svého předchůdce (obrázek výše) opět pokusí sesadit z trůnu aktuální fotomobily, a dokonce se spekuluje nad tím, že bude v kvalitě fotek a videí konkurovat i špičkovým mobilům roku 2025. Propracovaná sestava fotoaparátů, na níž se podílí švédská firma Hasselblad, si ale vybere svou daň.

Časy, kdy bylo možné nacpat všechny kamery do poměrně malého ostrůvku, jsou v případě drahých fotomobilů dávno pryč. Stačí se podívat na výtvory poslední doby, jako například Vivo X100 nebo klidně o něco starší Xiaomi 13 Ultra. S rostoucí velikostí obrazových snímačů se zkrátka musí rozměrnějším stát i samotný ostrůvek. A tomu se Oppo Find X7 Pro samozřejmě nevyhne.

Designem mobilu se výrobce zatím nepochlubil, ale jeho údajná fotografie začala kolovat po čínské sociální síti Weibo. Na snímku, který jste si mohli prohlédnout výše, je telefon zachycen s osmiúhelníkovým fotomodulem, jenž je pomalu tak tlustý jako samotný telefon.

Při prvním pohledu na Oppo Find X7 Pro se mi vybavil relativně nedávno uvedený Huawei Mate 60 RS Ultimate Design, jehož kamerový ostrůvek působí podobným dojmem, ale celé vizuální provedení jeho zadní strany je ještě mnohem výstřednější.

Přesné parametry Oppo Find X7 Pro bohužel stále zůstávají neprozrazeny. Víme, že telefon bude poháněn vlajkovým čipem MediaTek Dimensity 9300, a je současně patrné, že by mohl debutovat už v blízké budoucnosti. Na přesné datum uvedení si ale ještě budeme muset chvíli počkat.