Oppo už delší dobu připravuje vlajkovou loď Find X7 Pro, která by se mohla na trh dostat v následujících týdnech. Z nedávných spekulací vyplývá, že jedním z hlavních lákadel budou fotoaparáty, které prý budou zcela bezkonkurenčně kvalitní. Nejenže s nimi bude moct Oppo hravě konkurovat vlajkám příštího roku, ale údajně také v úrovni pořízených fotek a videí porazí špičkové smartphony roku 2025.

S tímto tvrzením přišel renomovaný leaker Digital Chat Station. Dle jeho informací má Oppo Find X7 Pro vsadit na systém HyperTone, vyvinutý ve spolupráci se švédskou firmou Hasselblad, jenž přinese vynikající portrétní fotografie a pokročilé algoritmy založené na umělé inteligenci. Ty budou sloužit například k odstraňování šumu ze snímků pořízených za slabého osvětlení.

Pro Oppo Find X7 Pro má být zcela klíčový teleobjektiv, jenž má ve srovnání s „jinými telefony“ přinést až o 483 % vyšší citlivost na světlo, což opět přinese své ovoce při nočním fotografování.

Jsme zvědaví, zda partnerství s firmou Hasselblad tentokrát přinese skutečnou revoluci v oblasti mobilního fotografování. Je nutné podotknout, že Oppo Find X6 Pro, čili předchůdce oné nadcházející vlajky s úžasnými schopnostmi v zachycování okolí, je aktuálně podle uznávaného serveru DxOMark čtvrtým nejlepším smartphonem, co se kvality fotoaparátu týče. V žebříčku se nachází těsně za iPhony 15 Pro a Pro Max, které debutovaly letos v září.

Na konkrétní specifikace jednotlivých fotoaparátů Oppo Find X7 Pro si však budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Kompletní detaily pak vyjdou najevo až během oficiální prezentace, jejíž datum uskutečnění dosud nebylo oznámeno.