Zatímco není zcela jasné, zda OpenAI dosahuje čistého zisku, nedávné finanční výkazy ukazují silný růst v oblasti příjmů. Informace zveřejněné ve středu ukazují, že společnost OpenAI, známá především díky ChatGPT, zdvojnásobila své roční příjmy, dosahující nyní hodnoty 3,4 miliardy dolarů. Jedná se tedy o razantní skok oproti 1,6 miliardy dolarů v loňském roce a 1 miliardě dolarů o rok dříve.

Hlavním přínosem pro příjmy společnosti je její předplatné ChatGPT, které za měsíční poplatek od 20 dolarů poskytuje rozšířené limity zpráv. Dále významně přispívají vývojáři, kteří platí za používání jazykových modelů OpenAI v rámci svých aplikací a služeb. Značnou část příjmů, konkrétně 200 milionů dolarů, tvoří také spolupráce s Microsoftem prostřednictvím cloudové platformy Azure, která nabízí modely OpenAI svým obchodním klientům.

Tento týden navíc společnost Apple oznámila nové partnerství s OpenAI, což by mělo zahrnovat integraci ChatGPT do operačních systémů pro iPhone, iPady a Mac počítače, čímž se Siri rozšíří o schopnost odpovídat na dotazy prostřednictvím ChatGPT.