Jistě vám neuniklo, že Google již vydal vícero beta verzí nadcházejícího operačního systému Android 14. Nainstalovat si je mohou majitelé vybraných zařízení, mezi nimiž ale nenajdeme ty od Samsungu. Ptáte se proč? Jihokorejský technologický gigant totiž využívá trochu jiný systém testování a nové Android verze přichází až s beta verzí nástavby. V tomto případě se tedy Androidu 14 dočkají až ti, kteří si nainstalují One UI 6. Naštěstí už nebudete muset čekat dlouho.

Samsung bývá díky dobrým partnerským vztahům s Googlem a své vlastní píli jedním z prvních výrobců, kteří rozšiřují stabilní verze Androidu mezi své uživatele. I v případě Androidu 14 by se tedy majitelé podporovaných zařízení Galaxy měli dočkat velice brzy. Ti, kteří mají vlajkové smartphony Galaxy S23, budou moci získat beta verzi nástavby One UI 6, která staví právě na Androidu 14, již ve třetím červencovém týdnu.

S informací přichází server Sammobile a hlásí, že se majitelé s dalšími kompatibilními zařízení dočkají krátce nato. Zároveň píše, že Samsung již před několika týdny začal na vydání One UI 6 připravovat systémové aplikace.

Vypadá to, že červenec bude pro Samsung opravdu hektickým měsícem. Kromě vypuštění beta verze One UI 6 totiž hodlá na akci Galaxy Unpacked, která proběhne v jihokorejském Soulu, představit novou generaci skládacích telefonů. Ta bude složená z modelů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Rovněž bychom se mohli dočkat uvedení chytrých hodinek Galaxy Watch 6 nebo dalších sluchátek Galaxy Buds.