Jak bylo dříve avizováno, tak se nyní děje. Společnost OnePlus vstupuje na trh s monitory a hned první ze dvou modelů je primárně soustředěný na hráče. Nese název OnePlus X 27 a v Indii jej bude možné zakoupit už zítra.

Jak už název naznačuje, jde o monitor s 27palcovou obrazovkou, jež využívá panelovou technologii IPS. Monitor by mohl být vhodný pro středně náročné uživatele, pracuje totiž až s rozlišením QuadHD (2560x1440 pixelů) a 165Hz obnovovací frekvencí. Maximální jas činí 350 nitů.

OnePlus X 27 se dále chlubí 95% pokrytím barevného gamutu DCI-P3, 10bitovou barevnou hloubkou nebo certifikací DisplayHDR 400. Nechybí mu ani podpora technologie AMD FreeSync Premium, která se snaží bojovat s takzvaným tearingem (jev, při kterém je obraz v určitých místech vodorovně posunut) nebo mírnými záseky.

Monitor lze k počítači připojit pomocí HDMI 2.1, DisplayPortu nebo USB-C, pomocí nějž je rovněž možné nabít nějaké externí zařízení. Monitor je rovněž vybaven i dvěma USB 3.0 porty a 3,5mm jackem pro sluchátka.

OnePlus X 24

Kromě hlavního tahouna s 27palcovým displejem představilo OnePlus i druhý kousek, o kterém se dříve mluvilo. Jde o 24palcový monitor s IPS panelem o rozlišení FullHD, jehož obnovovací frekvence činí 75 Hz. Oproti svému dražšímu a rozměrnějšímu bráchovi nemá tak dobrou maximální jasnost, schopen je vyzářit pouze 250 nitů. Mnohé nemusí potěšit ani absence DisplayPortu nebo horší výkon u nabíjení externích zařízení pomocí USB-C.

Jak je na tom cena?

V současné době je známá pouze cena 27palcového modelu. Ten bude v Indii stát 28 tisíc rupií, což je v přepočtu 7 750 Kč. Informace o ceně a dostupnosti 24palcového monitoru budou odhaleny později.