Značka OnePlus nabízí řadu telefonů ze střední třídy, a i té prémiové. Také stojí za zmínku sluchátka a hodinky, které slibovaly mnoho, daleko to ale nedotáhly. Nyní to OnePlus zkusí s hodinkami znovu.

Opět tu máme dávku drbů, a to ohledně hodinek od čínského OnePlus, které by měly mít v názvu Nord po vzoru levných smartphonů. Měly by vyjít později letošního roku. Leak tvrdí, že do Indie hodinky Nord přijdou zároveň s novým OnePlus Nord 3. Tento telefon by mohl nabízet 160W nabíjení.

Také se mluví o ceně těchto hodinek — mohla by se pohybovat mezi 5 000 až 8 000 rupií. V přepočtu to vychází na cenu pohybující se mezi 1 400 až 2 300 Kč. To není vůbec špatné za kvalitní chytré hodinky.

Bohužel, Wear OS od Googlu na těchto hodinkách nejspíš neuvidíme. Vzhledem k nízce ceně se pravděpodobně přistoupí k LiteOS, který je od Huawei. To znamená žádný Google Play a žádné další výhody, které operační systém od Googlu přináší. Můžeme tak očekávat základní funkce jako měření tepu a kvality spánku nebo ovládání hudby a v neposlední řadě počítání kroků.

OnePlus Watch nejsou ve skutečnosti jediné hodinky, které společnost vytvořila. Je tu také chytrý náramek OnePlus Band. Ten je dostupný jen v Indii a má třeba propojení s Google Fit a měření kyslíku v krvi.