Když bylo odhaleno datum spuštění předobjednávek prvního tabletu od společnosti OnePlus, slíbili jsme, že vás budeme informovat o dalších podrobnostech. Na mysli jsme měli zejména cenu, což je snad jediný dílek skládačky, který nám chyběl k tomu, aby byla kompletní. Už ji ale máme konečně k dispozici.

Přes oficiální internetové stránky OnePlus byla odhalena evropská cena, která je rovněž uvedena i na webu společnosti určeném pro zákazníky z Česka. OnePlus Pad bude možné pořídit v zelené barvě a konfiguraci 8/128GB za cenu 499 eur, což je v přepočtu 11 700 Kč. Expedice mezi zákazníky pak budou zahájeny 18. května.

OnePlus Pad má slušnou šanci prosadit se, protože disponuje velice slušnou výbavou. Pod kapotou skrývá výkonný čipset Dimensity 9000 od tchajwanského výrobce MediaTek, který je postaven na 4nm výrobním procesu a jeho největší jádro běží na 3,05GHz frekvenci. Uvnitř dále najdeme baterii o kapacitě 9 510 mAh s podporou 67W dobíjení.

Přední strana je osazená 11,6palcovým displejem se 144Hz obnovovací frekvencí a slušným rozlišením 2800x2000 pixelů. Součástí výbavy jsou pak funkce jako Dolby Atmos zajišťující prostorové audio nebo dvojice kamer, jedna na zadní straně (13Mpx) a druhá na přední (8Mpx). OnePlus Pad využívá systém OxygenOS 13, který je postaven na Androidu 13.