Čínská firma OnePlus už oficiálně představila svůj druhý tablet. Zatímco ten první, nesoucí jednoduchý název OnePlus Pad, cílil spíš na náročnější publikum, kterému přinesl výkonný procesor a řadu dalších benefitů, novinka jménem OnePlus Pad Go je naopak cenově velmi dostupným zařízením. Přesto ale má co nabídnout, a navíc vypadá pěkně.

OnePlus Pad Go pracuje s téměř stejným designem jako jeho dražší bráška. Zadní kryt tedy nese zelenou barvu, ale rozdílem je, že horní část, kde najdeme také kruhový modul s fotoaparátem a bleskem, je zbarven do tmavšího odstínu. Na přední straně nalezneme 11,35palcový displej s poměrně silnými rámečky (konkrétně 7,5 mm tlustými), které ale nevypadají nutně zle. Obrazovka jako taková pracuje s rozlišením 1720x2408 pixelů a 90Hz obnovovací frekvencí.

Pod kapotou tabletu se nachází procesor MediaTek Helio G99, který rovněž nalezneme uvnitř nově vydaného Galaxy Tab A9 od Samsungu. Čip je doprovázen až 8GB operační pamětí a 256GB úložištěm, což bude pro většinu uživatelů naprosto dostačující. Šťávu všem komponentům dodává 8 000mAh baterie s podporou 33W dobíjení kabelem.

Zařízení je vhodné pro ty, kteří si chtějí vychutnat audiovizuální obsah na velkém displeji. Proto jsou součástí výbavy také čtyři reproduktory s podporou technologie Dolby Atmos, jež zajišťuje vysoce kvalitní prostorový zvuk. Tablet mimochodem běží na Androidu 13 s nadstavbou OxygenOS 13.2, která přináší užitečné funkce typu rychlé sdílení souborů nebo zkopírovaného obsahu ve schránce s kompatibilními OnePlus telefony.

CENA A DOSTUPNOST

OnePlus Pad Go byl prozatím vypuštěn pouze na indickém trhu, a to se základní cenou 19 999 rupií (v přepočtu asi 6 700 Kč vč. DPH), za kterou zájemci dostanou verzi 8/128GB bez LTE. Model s LTE a dvojnásobným úložištěm pak vychází na 23 999 rupií (v přepočtu 8 100 Kč vč. DPH). Zda se tablet dostane i k nám do Česka, zatím není jasné.