Po dlouhých měsících spekulací OnePlus oficiálně představilo skoro stejný mobil jako ten, který úniky napovídaly. Před Qualcommem u něj dostal přednost MediaTek a baterie je i tady velkým lákadlem, pojďme na to ale popořadě.

OnePlus Nord 2 se samozřejmě po vzoru svého předchůdce řadí do střední třídy, oproti němu ale nabízí řadu výrazných zlepšení. Tím asi nejvýraznějším je podpora 5G, které se po celém světě stává stále více rozšířeným.

Chloubou je i hlavní kamera, tu Nord sdílí s vlajkovými OnePlus 9, a tak nabídne 50 megapixel.

Přečtěte si také: OnePlus 12R vstupuje na trh. Nabízí skvělý výkon a dlouhou výdrž

Poslední OnePlus event se kromě kamer opíral ještě o baterie, konkrétně jejich rychlé nabíjení a dlouhou výdrž. Ani OnePlus Nord se od tohoto trendu neodklonil; nabídne baterii s 65W WarpCharge nabíjením a čtyři a půl tisícovou kapacitu.

Baterie samotná je pak složena ze dvou jednotek, což představuje výhodu při nabíjení.

O tom, že se od Qualcommu firma odkloní, jsme již psali, místo něj telefon disponuje čipsetem MediaTek Dimensity 1200, který výkonnostně vyrovná Snapdragon 870.

Dále nabídne 90Hz FullHD+ AMOLED displej, v různých variantách 6 GB, 8 GB nebo 12 GB RAM a 128 GB nebo 256 GB uložiště. V přepočtu za něj dáte od 12 000 do 14 000 korun.