Zrovna nedávno jsme vás informovali o příchodu sluchátek OnePlus Buds Pro 2R na evropský trh a nyní se objevily podrobnosti o teprve chystaných sluchátkách, OnePlus Buds 3. S rendery předvádějícími jejich design a popisem klíčových specifikací přišel známý leaker Steve Hemmerstoffer alias OnLeaks prostřednictvím portálu MySmartPrice.

OnePlus Buds 3 přinesou téměř stejný design jako OnePlus Buds Pro 2 (obrázek výše), která debutovala po boku vlajkového telefonu OnePlus 11. Prakticky jediným rozdílem bude, že lesklá část nebude nahrazená matnou už v půlce nožičky, ale k přechodu dojde až v blízkosti špuntu jako takového. Připravovaná sluchátka mají být také nepatrně lehčí, a to konkrétně o 0,13 gramu.

Když se pak zaměříme na specifikace, zjistíme, že OnePlus Buds 3 dostanou 10,4mm wooferem a 6mm výškovým reproduktorem. V dnešní době je prakticky samozřejmostí také podpora pro aktivní potlačení hluku, které je v případě Buds 3 schopno utišit nežádoucí zvuky až o 48 dB.

Klíčovou roli v případě bezdrátových sluchátek hraje také výdrž baterie. OnePlus Buds 3 budou v tomto ohledu horší než Buds Pro 2, neboť s plně nabitou krabičkou a vypnutým ANC vydrží hrát nanejvýš 33 hodin (Pro 2 dovedla hrát až 39 hodin). Sama sluchátka pak zvládnou až 9 hodin provozu bez pobytu v krabičce. Dozajista ale potěší fakt, že pouhými 10 minutami nabíjení půjde získat až pět hodin poslechu.

Mezi další lákadla OnePlus Buds 3 patří stupeň krytí IP55, zajišťující odolnost vůči vodě a prachu, pro sluchátka a IPX4, s ochrannou proti stříkající vodě, pro krabičku. Chybět nebude podpora pro duální připojení, Google Fast Pair a Bluetooth 5.3.

MySmartPrice představuje sluchátka Buds 3 jako přímého nástupce Buds Pro 2, ale osobně mi vrtá hlavou, proč v tom případě nabízí stejné nebo místy i horší parametry. Pokud OnePlus nemá v rukávu nějaké eso, o kterém dosud nevíme, nebude si moct dovolit nastavit cenu na tak vysokou úroveň jako u Buds Pro 2 (a jestli to udělá, považoval bych to za drzost). Nechme se ale překvapit, jak to výrobce vymyslí...