V Číně se relativně nedávno začala prodávat vlajková loď OnePlus 12, pyšnící se výkonným procesorem nebo kvalitnějšími fotoaparáty. Bohužel, v souvislosti s uvedením na trh se ale objevily závažné problémy, poukazující na nedostatečné dodržování bezpečnostních postupů při výrobě (více jsme psali zde).

OnePlus 12 v blízké budoucnosti čeká vyslání na pulty obchodů v dalších zemích světa, jak už dříve avizoval jeden ze zástupců společnosti. Spolu s tímto modelem se dočkáme také debutu levnějšího OnePlus 12R, o kterém jsme již v minulosti mohli zaslechnout několik zvěstí. Čerstvý únik nicméně prozradil všechny jeho klíčové specifikace, díky nimž se telefon jeví velmi ambiciózně.

Nový OnePlus 12R bude spadat do vyšší střední třídy a svým zájemcům nabídne výkonný čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, dříve používaný v těch nejlepších Android telefonech. Výkonu má přispět až 16GB paměť rychlého standardu LPDDR5X. Osvědčený insider Max Jambor, který s detaily přišel, dále hovoří o přítomnosti až dechberoucí 5 500mAh baterie, již navíc půjde dobíjet 100W výkonem.

Co se týče displeje, OnePlus 12R prý vsadí na 6,78palcovou ProXDR obrazovku s podporou technologie LTPO. Obnovovací frekvence se bude pohybovat v rozsahu od 1 do 120 Hz a ochranu vůči poškození zajistí odolné sklo Corning Gorilla Glass Victus 2.

Zadní strana bude osazená trojicí fotoaparátů, ale jak se zdá, právě tady OnePlus šetřilo. Zajímavě totiž v podstatě zní pouze hlavní kamera, jež vsadí na obrazový snímač Sony IMX890 s rozlišením 50 Mpx. Za doprovod lze považovat 8Mpx ultra širokoúhlou kamerku a 2Mpx makro senzor. Teleobjektiv bohužel schází.

OnePlus 12R se poprvé představí už 4. ledna, a to v domovské Číně. Dle leakera má vyjít v barvách Iron Gray a Cool Blue, které by mohly vypadat podobně jako na obrázku níže. Jde ale pouze o koncept, nikoliv oficiální render.