O chystaném smartphonu OnePlus 12 jsme se na TechFeedu již párkrát zmínili. Z toho, co se aktuálně traduje, je patrné, že se výrobce opět chce prosadit a novinka bude skutečnou vlajkovou lodí. Dočkat se máme kupříkladu významnějších změn v oblasti fotoaparátů, které ve srovnání s konkurencí představovaly u současného OnePlus 11 trochu nedostatek. Jeho nástupce se nyní ukazuje na prvních renderech, kde vypadá stejně, ale zároveň jinak.

Toto tvrzení může být trochu matoucí, ale nechte mě vysvětlit. OnePlus 12 se podle snímků, které na základě skutečných fotografiií prototypu vytvořil známý leaker a 3D designér Steve Hemmerstoffer, pochlubí velice podobným designem jako předchůdce, ale na první pohled jsou výrazné i změny.

Podívejte se třeba na fotomodul. Ten si sice udržel tvar i pozici na zádech, nicméně rozvržení jednotlivých snímačů zkrátka vypadá jinak. Všimnout si můžete hlavního snímače a ultra širokoúhlé kamery, jež jsou umístěny vedle sebe, a periskopického teleobjektivu, jemuž přísluší pruh pod nimi. Dalším rozdílem je přemístění blesku – v samotném ostrůvku již nezbylo místo, a tak jej najdeme šikmo nad ním.

Na přední straně výrobce rovněž zapracoval. Okolo displeje najdeme tenčí rámečky a průstřel se selfie kamerou se tentokrát nenachází vlevo, nýbrž uprostřed horní části obrazovky.

Co se týče specifikací, OnePlus 12 má disponovat 6,7palcovým OLED panelem o rozlišení QuadHD a 120Hz obnovovací frekvenci. Pochlubit se navíc má parádně rychlým, 150W nabíjením kabelem a 50W dobíjením bezdrátově. Kapacita baterie pak pravděpodobně bude 5 000 mAh. Zmíněné fotoaparáty pak mají mít rozlišení 50 Mpx (širokoúhlý), 50 Mpx (ultra širokoúhlý) a 64 Mpx (periskopický teleobjektiv). S nejvyšší pravděpodobností bude poháněn čipem Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu.

Jak se vám líbí design OnePlus 12 a co říkáte na údajné specifikace? Sdílejte s námi své myšlenky v komentářích!