Amazfit představil chytré hodinky Falcon, které jsou určené pro náročnější sportovce. Jejich odolné tělo je totiž vytvořeno z titanu, ze stejného materiálu jsou vytvořená i tlačítka. Ciferník potom chrání safírové sklíčko, jehož tvrdost odpovídá devítce na Mohsově stupnici. Výrobce také slibuje, že hodinky vydrží teploty od -40 °C do 70 °C. Voda pro ně také nepředstavuje překážku, je možné se s nimi potopit až do 200metrové hloubky.

Z tohoto výčtu vyplývá, že se s hodinkami Amazfit Falcon nemusíte bát snad jediného sportu. Při běžném používání by navíc měly vydržet dva týdny na jedno nabití a v režimu úspory baterie klidně i měsíc. Kapacita baterie totiž činí 500mAh.

Jednotlivých sportovních režimů je k dispozici 150 a osm z nich dokáží hodinky rozpoznat samy. S organizací tréninků vám pomůže Zepp Coach, který využívá umělou inteligenci. Amazfit Falcon dokáží permanentně měřit srdeční tep, stres a okysličení krve. Umí také analyzovat váš spánek či dýchání.

Hodinky používají systém Zepp OS, který nabízí širokou škálu funkcí. Samozřejmostí je budík, stopky nebo kalendář. Využívat dále můžete i kalkulačku či jiné vychytávky. Díky mobilní aplikaci pak můžete využívat třeba navigaci nebo synchronizaci dat do služeb jako Strava či Google Fit.

S lepší výbavou se ale pojí i trochu vyšší cenovka, než na kterou můžeme být u Amazfitu zvyklí. Hodinky Falcon se u nás zatím neprodávají, ale na zahraničních trzích stojí 499,99 eura, tedy 12 300 Kč v přepočtu.