Čtvrteční Stručně je opět tady. Společnosti Nvidia a Meta vyvinou superpočítač, který bude sloužit třeba k vyhledávání nevhodného obsahu. Apple vydává iOS 15.3 a opravuje závažnou chybu v Safari.

– TikTok vytváří spoustu nových funkcí, mezi ně patří například vytvoření avataru, jež bude vypadat jako Bitmoji. Dále přibydou skupinové chaty nebo filtrování klíčových slov pro For You Page. I přímé přenosy se dočkají nových funkcí, bude přidána možnost sdílet obrazovku nebo vysílat pouze zvuk.

– Společnosti Nvidia a Meta (dříve Facebook) budou spolupracovat na sestrojení nového superpočítače. Tento stroj by měl poskytnout 5 exaflopů prostřednictvím tisíců grafických procesorů. Využit bude například k odhalování nevhodného obsahu.

– Někteří uživatelé služby Dropbox dostávají upozornění, že v budoucích verzích macOS Monterey mohou vzniknout problémy s kompatibilitou.

– Sony přidala užitečnou vychytávku, která umožňovala automaticky odesílat snímky obrazovky z konzole PlayStation 5 přímo do telefonu. Web The Verge však uvádí, že funkce fungovala jen chvíli a nyní to vypadá, že ji Sony stáhla.

– Google opravil bug v systému Android 12, jehož důsledkem bylo zamrznutí obrazovky telefonů Pixel. Majitelé těchto mobilů na chybu upozorňovali již od října.

– Mezinárodní měnový fond doporučil Salvadoru, aby nepoužíval kryptoměnu Bitcoin jako své oficiální platidlo. Důvodem jsou velká rizika spojená se stabilitou Bitcoinu, finanční integritou a ochranou spotřebitelů.

– Apple vydává iOS 15.3 a iPadOS 15.3. Jedná se spíše o menší aktualizaci, opravena byla však chyba, díky které mohly webové stránky získat přístup k nedávno navštíveným adresám URL nebo Google ID uživatele.

– Ryan Wyatt, šéf YouTube Gaming, společnost opouští. Našel si nové místo v Polygon Studios, jež je firmou zabývající se kryptoměnami.