I když novinka od Lenova na první pohled vypadá jako další z řady notebooků Yoga, ve skutečnosti se jedná o Kaitian N7 s procesorem od čínského výrobce jménem ZhaoXin. Konkrétně notebook pohání čtyřjádrový ZhaoXin KaiXian KX-6600MA4, který je postaven na architektuře LuJiaZui. Procesor se vyrábí v TSMC pomocí 16nm výrobní technologie. O chlazení se stará dvojice větráků a heat pipe. Čínský procesor zřejmě pěkně topí. Mimochodem, čínský je rovněž operační systém.

Z dalších parametrů jmenuje výrobce 16 GB DDR4 paměti a NVMe SSD s kapacitou 512 GB. Displej o uhlopříčce 14 palců nabízí rozlišení 2,2K. Co se konektivity týče, tak notebook nabízí podporu pro Wi-Fi 6 a Bluetooth 5, dále výstup na HDMI, dva USB-C a jeden USB Type-A konektor a TRSS pro připojení sluchátek. Pro přihlašování se používá senzor otisků prstů.

Kromě čínského CPU má ultrabook také SoC od Lenova. Čip se stará třeba o senzor světla, otevírání notebooku, úsporu energie, rychlé nabíjení, mód power banky, ovládání hlasitosti a také některé systémové úlohy. Ani speciální čip nedokázal zrychlit na dnešní poměry dlouhé 14sekundové načítání nebo zvýšit výdrž baterie, která činí podprůměrných šest hodin. 

Lenovo N7 Kaitian je ultrabook určený pro čínský trh a na pultech našich obchodů jej s největší pravděpodobností nikdy neuvidíme. Ačkoliv procesor od ZhaoXin využívá například NAS od QNAP, který se v Česku prodává. Lenovo prostě chtělo sestavit ultrabook z čistě čínských komponent, což se mu povedlo. I bez benchmarků je ale jasné, že oproti počítačům s procesory od Intelu a AMD nemá tenhle stroj šanci.