ASUS se chystá rozšířit své portfolio monitorů pro hráče, vydaných pod značkou Republic of Gamers, o další kousek. Tentokrát ale bude čímsi unikátní. Během lednového technologického veletrhu CES 2024 nám tchajwanský výrobce detailně ukáže panel se schopností přepínat mezi režimem s vysokým rozlišením a nižší obnovovací frekvencí a módem s nižším rozlišením a pořádně rychlou frekvencí.

Monitor s označením ROG SWIFT PG32UCDP OLED už společnost stihla předběžně ukázat v upoutávkách na svých sociálních sítích. Teaserem, který si můžete přehrát níže, se snažila poukázat na to, že při výběru pravého monitoru mnohdy nastává pěkné dilema – obětovat frekvenci pro vysoké rozlišení, nebo raději ne? ROG SWIFT PG32UCDP OLED je nicméně označován za první „dvourežimový“ herní monitor, a tak skvěle poslouží uživatelům, jejichž požadavky na kvalitu obrazu se pravidelně mění.

ROG SWIFT PG32UCDP OLED dovede pracovat buď s rozlišením 4K a 240Hz frekvencí, což přijde vhod spíš ve chvíli, kdy si budete chtít vychutnat příběhovky s propracovanými vizuály, anebo rozlišením FullHD a 480Hz frekvencí. Tento mód bude užitečný zejména při hraní kompetitivních stříleček. Z názvu monitoru jasně vyplývá, že nabídne 32palcový panel spoléhající na technologii OLED. Počítá se také s podporou standardu DisplayPort 2.1.

Další specifikace v současné době neznáme a nejspíš se je dozvíme až během zmíněného veletrhu. Stejně tak zatím nemáme k dispozici ani informace o ceně a dostupnosti.