Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Tisková konference společnosti HTC, na které by měl být představen nový headset pro virtuální realitu, je plánována na 14. října. Fotky zařízení ale už teď kolují po internetu. Největší sbírka propagačních materiálů se objevila na Twitteru Evana Blasse, který se podobnými leaky proslavil. 

Přečtěte si také: Ovladače virtuální reality nové generace od PlayStationu

Nový headset s názvem Vive Flow nemá v žádném případě nahradit populární VR brýle HTC Vive Pro, které se připojují k počítači. Jedná se o přenosný headset, který by měl fungovat samostatně, ale – jak ukazuje jedna z fotek – dá se také připojit k mobilu. Na jiném obrázku zase mobil slouží jako ovladač. Je jasné, že nové brýle nejsou určeny pro hardcore hráče, hodí se spíše ke sledování médií a hraní her pro nenáročné. V ukázkách jsou k vidění aplikace pro meditaci, virtuální omalovánky, jednoduché hry a interaktivní aplikace typu simulace potápění a podobně. 

Brýle Vive Flow zaujmou už na první pohled svým extravagantním designem. Velká skla připomínají oči hmyzu, ovšem jak je patrné z jedné fotky, za skly je plastová deska, takže jsou zřejmě neprůhledná. Kamery v přední části slouží nejspíše ke snímání prostoru v okolí uživatele.

Předobjednávky by měly být spuštěny 15. října a rozesílka prvním zákazníkům by měla následovat v listopadu. Cena 499 dolarů vychází v přepočtu na české koruny (a se započtením DPH) na 13 tisíc. Kromě brýlí dostanete sedm VR aplikací, dva měsíce předplatného Infinity a pouzdro. To je ta černá dóza na fotkách. Zdůrazňujeme to proto, že původně se mnoho lidí domnívalo, že jde o externí výpočetní jednotku, jakou má třeba první generace brýlí Magic Leap. 

Berte na vědomí, že jde o neověřené informace. Co je na nich pravdy, to se dozvíme 14. října na tiskové konferenci, která se bude – stylově – streamovat i ve virtuální realitě.