Americký technologický gigant Apple minulý týden spustil aktualizaci iOS 18. Navzdory těmto novinkám však některé zásadní funkce, které měly být součástí této aktualizace, zatím nejsou dostupné.

Podle Marka Gurmana ze zpravodajského portálu Bloomberg plánuje Apple vydat zcela novou Siri, poháněnou Apple Intelligence, dříve, než se očekávalo. Zatímco původně měly všechny nové funkce Siri přijít až s iOS 18.4, nyní se některé z nich začnou objevovat už v aktualizaci iOS 18.3. Aktualizace by měla dorazit v lednu příštího roku.

Apple tradičně vydává aktualizace jako iOS X.3 v prvním čtvrtletí roku, což by znamenalo, že iOS 18.3 dorazí v lednu 2024. Novinky v této aktualizaci by měly zahrnovat počáteční integraci Siri s funkcemi umělé inteligence, které budou následně rozšířeny v aktualizaci iOS 18.4 plánované na březen. Plná integrace Siri s ChatGPT by tak měla být dostupná začátkem příštího roku.

Aktualizace iOS 18.1, která se zaměřuje na první AI funkce dostupné široké veřejnosti, by měla být vydána již v polovině října. Následovat bude iOS 18.2, která by měla být dokončena začátkem listopadu.