AirTagy si na trhu našly svoje místo. Jsou totiž skvělým způsobem, jak najít vaše ztracené klíče či tašku, i když jste si ji třeba nechali jen v obýváku. Trackery z dílen Apple mají ale i několik much. Tou největší je, že jsou kompatibilní pouze s telefony od Applu. V Česku jeho cena navíc začíná na 800 korunách.

AirTagy jsou opravdu malá zařízení. Svou lokaci dokáží sdílet, jen když se v blízkosti pohybuje kompatibilní iPhone. Ten s malým trackerem provede komunikaci a na internet nahraje jeho aktuální pozici. Právě tato vychytávka v rámci systému FindMy velkou část konkurence oslabuje.

To ale není případ nového trackeru od Eufy. Ten totiž nejenže je se sítí FindMy kompatibilní, ale dokonce funguje i s Android telefony. Navíc na něm můžete mít QR kód, který po naskenování povede na vaše kontaktní údaje, aby vám mohl dát vědět kdokoli, kdo vaše věci s trackerem najde.

K tomu navíc v USA stojí jen 20 dolarů, tedy takřka o třetinu méně, než AirTag. V přepočtu to tedy dělá zhruba 450 korun, cena ale u nás nejspíš bude vyšší.