Z pouhé spekulace se stává skutečnost. Britská technologická společnost Nothing, známá pro své výstřední produkty, doopravdy pracuje na levnějším telefonu, jehož vydání je plánováno na únorovou konferenci MWC 2024. Tam bude mít výrobce prezentaci, jak jsme vás dříve informovali zde.

Podrobnosti o Nothing Phonu (2a), který zaútočí na střední třídu, přinesl server Smartprix ve spolupráci s renomovanou insiderkou Kamilou Wojciechowskou. Kromě zmíněného termínu vydání nám čerstvý únik přinesl detaily o fotoaparátech nebo oficiální tapety, které jsou nyní dostupné ke stažení.

Prvně ale ke kamerám. Nothing Phone (2a) se spolehne na 50Mpx primární snímač Samsung S5KGN9 o velikosti 1/1,5 palce, jenž bude doprovázen 50Mpx ultra širokoúhlým senzorem Samsung S5KJN1 o velikosti 1/2,76 palce. Sekundární fotoaparát se tedy nebude nijak lišit od toho, jímž disponují Nothing Phone (1) a Nothing Phone (2). Vepředu se pak setkáme se 32Mpx selfie kamerkou (Sony IMX615).

Co se dalších parametrů týče, procesorem údajně bude MediaTek Dimensity 7200, který podle některých srovnání dosahuje zhruba stejného výkonu jako Snapdragon 778G+, umístěný v prvním Nothing Phonu. Dále se hovoří o 6,7palcovém displeji se 120Hz frekvencí a rozlišením 1084x2412 pixelů.

Nothing Phone (2a) bude odhalen už 27. února během zmíněné prezentace. Pro telefon bude k dispozici sedmero tapet (prohlédnout si je můžete níže, v plné kvalitě stáhnout potom zde) a počítá se s jeho příchodem do Evropy. Velmi pravděpodobně jej půjde pořídit i u nás v Česku.