V loňském roce společnost Nothing zachytila pozornost médií a příznivců technologií svým smartphonem označeným jako Phone (1), který se pyšnil slušnými specifikacemi, ale především lákal na svůj netradiční design zad spolu s LED světýlky pro dodatečné ozvláštnění. Letos firma představí jeho nástupce a potvrdila, že se jej dočkáme již v létě.

Původně malý britský startup včera na Twitteru zveřejnil kromě této informace také první upoutávku. Kromě červeného blikajícího světélka uvnitř jakýchsi neidentifikovatelných designových prvků nám však bohužel nic neodhalila. V příspěvku ale stojí slovo „Premium“, a tudíž lze očekávat špičkové provedení a elegantní, nebo minimálně výrazný a propracovaný vzhled.

Již delší dobu nicméně víme, že Nothing Phone (2) nabídne čipset Snapdragon 8+ Gen 1, jelikož to kdysi omylem odhalil jeden z vedoucích pracovníků Qualcommu. Díky tomu bude moct konkurovat i vlajkovým lodím a zároveň se jedná o příjemné zlepšení ve srovnání se Snapdragonem 778G+ v Nothing Phonu (1).Výkonný procesor pak má doprovodit 12GB operační paměť a 256GB úložiště.

Co se dále týče letošního smartphonu od Nothingu, spekuluje se o AMOLED obrazovce se 120Hz obnovovací frekvencí a FullHD+ rozlišením. Rovněž se údajně setkáme s 5 000mAh baterií, nicméně zatím není jasné, jak rychlé nabíjení nabídne. Nothing Phone (1) potěšil i Qi bezdrátovým nabíjením, které sice pracovalo jen s 15W výkonem, ale i to je lepší, než kdyby úplně chybělo.

Detaily o konkrétním datu vydání ani ceně zatím nemáme. Nabízí se ale jedna otázka: Bude Nothing prodávat Phone (2) i s pivem Beer (5,1%)?