Známá technologická společnost Nothing, která byla dříve pouze malým britským startupem, již poměrně dávno potvrdila letní termín vydání očekávaného Nothing Phone (2). Od něj se opět očekává nestandardní designové provedení a ve srovnání se svým předchůdcem bude mít ještě větší ambice v soubojích s dalšími vlajkovými loděmi. Carl Pei nyní v rozhovoru upřesnil další detaily.

Zakladatel a šéf Nothingu byl vyzpovídán magazínem Forbes, pro který uvedl, že Nothing Phone (2) bude globálně uveden v červenci. Smartphone má dostat 4 700mAh baterii, což představuje docela slušné zlepšení oproti předchůdci, jenž pracoval pouze s kapacitou 4 500 mAh, nicméně i tak jde o menší hodnotu, než začátkem měsíce tvrdil leaker Tech_Wallah.

Oficiálně už bylo také potvrzeno, že Nothing Phone (2) bude pod kapotou schovávat čipset Snapdragon 8+ Gen 1. Jak ale jistě víte, významná část letošních vlajkových lodí konkurence disponuje novějším Snapdragonem 8 Gen 2, jenž zároveň poskytuje i vyšší výkon.

Carl Pei magazínu Forbes sdělil, že se firma rozhodla pro starší procesor z důvodu lepší optimalizace prostřednictvím nejrůznějších aktualizací a lepší cenové dostupnosti. „Upřednostňujeme uživatelský zážitek před prvenstvím v závodě o specifikace,“ říká Pei.

O Nothing Phone (2) se dále říkalo, že dostane 6,55palcový AMOLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí a 50Mpx zadní fotoaparát s optickou stabilizací obrazu. Dorazit má s až 12GB operační pamětí a 256GB úložištěm, ale údajně půjde pořídit i další varianty. Nicméně není jasné, jak moc jsou tyto informace důvěryhodné, berte je tedy prosím s určitou rezervou.