Loni v červenci debutoval první chytrý telefon od společnosti Nothing, který lákal na nevšední design a spadal do vyšší střední třídy. Letos se však firma rozhodla zaútočit spíš na vlajkový segment, čemuž budou odpovídat vylepšení ve výbavě, ale současně i cenový nárůst. O něm nyní hovoří známý leaker.

S detaily o francouzské ceně Nothing Phone (2), který debutuje 11. července, přichází renomovaný insider billbil-kun prostřednictvím článku na portálu Dealabs. Je zřejmé, že chystaný kousek vyjde o dost dráž než jeho předchůdce, ale i tak pravděpodobně nabídne slušný průsečík mezi cenou a tím, co spotřebitelům nabídne.

Nothing Phone (2) má i letos debutovat v bílé a černé barvě, přičemž k dispozici opět budou dva modely. Ty se ale s kapacitou úložiště 256 GB a 512 GB mají více přiblížit současným trendům vyšší třídy. Velikost operační paměti není podle leakera jednoznačná, ale očekává se 8 GB pro levnější model a 12 GB pro dražší.

A teď už k samotným cenám. Nothing Phone (2) má ve Francii začínat na 729 eurech, což v přepočtu činí 17 200 Kč. Varianta s 512GB úložištěm pak má dokonce stát 849 eur neboli 20 100 Kč v přepočtu. Jen pro srovnání: počáteční cena Nothing Phone (1) byla 469 eur za model 8/128GB.

Nothing Phone (2) dostane čipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, jak dříve potvrdil sám Carl Pei v rozhovoru pro magazín Forbes (psali jsme zde). Stejně tak se má pochlubit lepší baterií a rozměrnější obrazovkou, jejíž rozlišení pravděpodobně zůstane u FullHD+. Nothing dříve zvýrazňoval také snížený vliv výroby na životní prostředí, jak jsme informovali zde.